Waarom is sauna goed voor je lichaam?

Gepubliceerd op 11 januari 2023

Leuke weetjes en tips voor de wellness!

Hier vind je nuttige informatie en de uitleg voor het optimale gebruik van onze wellness.

Waarom is sauna goed voor je lichaam?

De sauna werkt pijnstillend. Mensen met chronische pijn in de spieren of gewrichten, zoals reuma of artritis, hebben baat bij een wekelijks bezoek aan de sauna. Door de warmte en een betere doorbloeding van het lichaam worden spanningen in spieren en gewrichten verlicht. Ze voelen achteraf minder pijn, stijfheid en vermoeidheid in hun lichaam.

Daarnaast verhoogt een saunabeurt de weerstand op een natuurlijke manier. Veel mensen die regelmatig naar de sauna gaan, hebben minder last van verkoudheden. Dit komt door de reactie van het lichaam op het grote verschil tussen kou en warmte. Het maakt antistoffen en witte bloedcellen aan. De witte bloedcellen zijn de bestrijders van schadelijke bacteriƫn en virussen in ons lichaam. In de sauna ervaart je lichaam door de temperatuursverhoging naar 39 graden een kunstmatige koorts. Als tegenreactie maakt je lichaam de afweerstoffen om de ziekteverwekkers te kunnen afweren.

Je krijgt ook een betere doorbloeding. Het stabiliseren van de bloedsomloop en het krijgen van een goede bloedcirculatie helpt bij een aantal belangrijke functies in je lichaam. De afvalstoffen uit de cellen worden sneller afgevoerd, de voedingsstoffen komen in alle uithoeken van je lichaam terecht en je lichaam wordt van meer zuurstof voorzien. Zuurstof is belangrijk voor de hersenen en andere organen, waardoor het lichaam en de spijsvertering beter gaat functioneren.